Bankafschriften

De bank gegevens zijn nodig om het bankboek bij te kunnen werken. Alle mutaties die per bank verwerkt zijn komen op deze manier ook in de administratie terecht.

Door gebruik te maken van een in- en verkoopboek worden de ontvangen en verstuurde facturen verwerkt in de administratie. Er zijn ook mutaties waarbij geen factuur wordt ontvangen, zoals bankkosten, overboekingen, privé opname en betalingen waarbij geen bonnen zijn ontvangen of zijn kwijtgeraakt. Bij het verwerken van de bankafschriften in het bankboek worden deze mutaties ook meegenomen in de administratie.

Veel banken sturen geen fysieke bankafschriften meer via de post. Vaak zijn de bankafschriften nog wel via telebankieren te downloaden. Doe dit wel regelmatig omdat deze gegevens vaak niet langer dan 1 ½ jaar via de computer op te vragen zijn.
Het is handig om de bankafschriften regelmatig uit te downloaden. Je houdt zo controle over het invoeren van het bankboek.

Softwarepakketten
Bij gebruik van een softwarepakket voor het verwerken van de administratie is er vaak de mogelijkheid om de bankgegevens automatisch in te lezen. Hiervoor maak je een export bestand van de bankgegeven via de bank en deze wordt in het software pakket ingelezen. Enkele softwarepakketten hebben de mogelijkheid om via een directe verbinding met de bank dagelijks de bankmutaties binnen te halen.

Hieronder staan een aantal links naar bekende banken;

Rabobank

ING

ABN

SNS

KNAB

ASN

Triodos Bank

Wij gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden.